Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
„КАРМЕН“ СО БЛЕДА КОРЕОГРАФСКА ВИЗУРА
Кон балетската претстава „Кармен“,

Периодика: Утрински весник Датум: 03.12.2008

Автор: Соња Здравкова-Џепароска Категорија: критика
ДЛАБОКО ЕМОТИВНА КРЕАЦИЈАТА НА НАДРЕАЛИСТИЧНАТА СЛИКА
„дневник дали“ - кореографија рисима рисимкин

Периодика: Дневник Датум: 18.04.2005

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
НЕСЕКОЈДНЕВНИ БАЛЕТСКИ НАСТАНИ
кон претставите „страст“ на гордана деан поп-христова, „вител“ од рисима рисимкин и „пастели“ на искра шукарова

Периодика: Вечер Датум: 15.06.1994

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
УБАВА РАЗВОЈНА ЛИНИЈА
балет

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.03.1994

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ХОМОГЕН БАЛЕТСКИ АНСАМБЛ
кон изведбата на „кармина бурана“ од карл орф и „комбатименто“ на монтеверди во кореографија и режија на драгутин болдин, извдедена на сцената на мнт

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.10.1991

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
УСПЕШНО НА СТАРТОТ
КОН ИЗВЕДБАТА НА КАРМИНА БУРАНА НА СЦЕНАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.10.1991