Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
БОГАТА ПАЛЕТА НА БАЛЕТСКА ЛЕКСИКА
Кон македонско - канадската балетска продукција „Планетариум"

Периодика: Утрински весник Датум: 21.07.2003

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
СТУДИОЗЕН ПРИСТАП
кон настапот на александра мијалкова и билјана пашариковска-каленикова во „корсар“

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.12.1996

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
ПРЕД ВАС СЕ ЧЕТИРИТЕ ГОДИШНИ ВРЕМИЊА
за премиерата на балетот на мнт - „четирите годишни времиња“ работен според музиката на вивалди, во кореограафија и режија на искра шукарова

Периодика: Вечер Датум: 31.10.1996