Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
„ПАР-А-БОЛ“ ИНСПИРИРАН ОД ТВОРЕШТВОТО НА МУНГ
По гостувањето на Балетот при МНТ во Белград и во Нови Сад

Периодика: Утрински весник Датум: 12.05.2004

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
КОМПЛИМЕНТИ ЗА ПРОФЕСИОНАЛИЗМОТ
КОН ПРЕМИЕРАТА НА МАНСАРДА НА ЗЛАТКО ОРИЃАНСКИ ВО РАМКИТЕ НА МОВ 93

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.05.1993

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВ ТЕАТАРСКИ ЧИН

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.12.1992

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
БОГАТА ИМАГИНАЦИЈА
КОН НАЈНОВАТА ПРЕМИЕРА НА БАЛЕТОТ ПРИ МНТ-РАСПУЧИН ИЛИ АГОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.10.1990