Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ЗАПЛЕТКАНИОТ БАРТОК МАЗНО ОТПЛЕТКАН ОД ФИЛХАРМОНИЈАТА
роденденски концерт на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.11.2010

Автор: Јулијана Жабева Категорија: критика
ЕКСПРЕСИВНОСТ И ДЛАБОЧИНА ВО ИНТЕРПРЕТАЦИЈАТА
БОЖИКЕН КОНЦЕРТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР СКОПСКИ СОЛИСТИ

Периодика: Дневник Датум: 12.01.2007

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
РЕЛАКСИРАНА МУЗИЧКА ЦЕЛИНА
„ОХРИДСКО ЛЕТО" - КВАРТЕТ „БАРТОК", УНГАРИЈА

Периодика: Дневник Датум: 16.08.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КАМЕРНАТА МУЗИКА НА 20 ВЕК НЕАТРАКТИВНА ЗА ПУБЛИКАТА
РЕЦИТАЛИ НА КОНЦЕРТ МАЈСТОРИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 01.10.2001

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕРЕАЛИЗИРАНИ ОЧЕКУВАЊА
за концертот на гудачкиот квартет „димов“ од бугарија, во црквата „света софија“ на охридско лето 95

Периодика: Вечер Датум: 16.08.1995

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
АТРАКТИВНА ПРОГРАМА И КОРЕКТНА ИЗВЕДБА
КОН КОНЦЕРТОТ НА МЛАДИНСКИОТ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР НА ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1994

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА ПОЗНАТИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1992

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ДИРИГЕНТСКИ ИМПУЛСИ
ДУОТО ХАЏИГЕОРГИЕВА-КОРОЉОВ И КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.03.1988

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ВЕЛИКАНИ
КОН КОНЦЕРТОТ НА ПИЈАНИСТИЧКОТО ДУО КОРОЉЛОВ-ХАЏИГЕОРГИЕВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.03.1986

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
НЕДОСТИГНАТИ ВИСОЧИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.1982

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ИНТЕРПРЕТАЦИЈА НА НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1982

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕОБИЧНА ЕНЕРГИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.06.1981

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДИРИГЕНТОТ ЦЕНТРАЛНА ЛИЧНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.12.1979

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ИСКРЕНО МУЗИЦИРАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.10.1977