Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ИНТЕРПРЕТАЦИИ СО АМЕРИКАНСКИ НАГЛАСОК
концерт на македонската филхармонија со гости од сад

Периодика: Дневник Датум: 29.03.2000

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
БРАВУРОЗНИ ИЗВЕДБИ
кон концертот на живко фирфов на виолончело и никола паскалов на пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.08.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
СТУДИОЗЕН ПРИСТАП
концерт на македонските музички уметници на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО ТОПЛИТЕ ОКЕАНСКИ ВЕТРОВИ
диригентот сајмон романос со македонската филхармонија и камерниот оркестар на мртв

Периодика: Вечер Датум: 12.03.1992

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
КАМЕРНО МУЗИЦИРАЊЕ-ШТО И ДО КАДЕ
КОН НАСТАПОТ НА КАМЕРНОТО ДУО: ВАЛТЕР ДЕШПАЉ-ВИОЛОНЧЕЛО И ИШТВАН РЕМЕР-ГИТАРА ОД ЗАГРЕБ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 89

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1989

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕВОЗБУДЛИВА КОНЦЕРТНА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.04.1971