Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
„ПАР-А-БОЛ“ ИНСПИРИРАН ОД ТВОРЕШТВОТО НА МУНГ
По гостувањето на Балетот при МНТ во Белград и во Нови Сад

Периодика: Утрински весник Датум: 12.05.2004

Автор: Ѓурѓица Јовановска Категорија: критика
КЛАСИЧНО ОРИЕНТИРАН КОНЦЕРТ
за балетскиот концерт по повод светскиот ден на танцот

Периодика: Вечер Датум: 12.05.1999

Автор: Ѓурѓица Јовановска Категорија: критика
ИЗЕДНАЧЕНИ УМЕТНИЧКИ РЕЗУЛТАТИ
кон извдбата на „лебедово езеро“ со александра мијалкова и „дон кихот“ со гостинката од белград душка драгичевиќ

Периодика: Вечер Датум: 29.03.1999