Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВОСХИТУВАЧКО МУЗИЦИРАЊЕ НА ВИОЛИНСКОТО ДУО АНА И ОЛЕГ КОНТРАДЕНКО
Кон концертот на Ана и Олеr Кондратенко, во nиiано придружба на Марија Вршкова, одржан деновиве во рамките на Охридско лето

Периодика: Вечер Датум: 28.07.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО УРАМНОТЕЖЕНА ЕКСПРЕСИВНОСТ
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЕСТО ЧИКОЛИНИ ИНТЕРФЕСТ ГО ОТВОРИ ТИОЛИЕ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.10.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЈУБИЛЕЈНИОТ КОНЦЕРТ НА ВАСИЛ АТАНАСОВ СО СИЛНА ЕКСПРЕСИЈА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.04.2006

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ПУБЛИКАТА ЈА ОДУШЕВИ ВТОРИОТ ДЕЛ ОД КОНЦЕРТОТ
божикен концерт на скопски солисти

Периодика: Дневник Датум: 13.01.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПРЕКРАСНО ПРОЗВУЧИ МУЗИКАТА НА СТАРИТЕ БАРОКНИ МАЈСТОРИ
КОН БАРОКНАТА ВЕЧЕР НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.12.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МАЏАР ГО ЗЕМА ЗДИВОТ
Кон рециталот на пијанистот Александар Маџар во Скопје

Периодика: Вест Датум: 02.11.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВРВЕН ГЛАС ШТО ЛЕСНО ГИ ОСВОЈУВА ОПЕРСКИТЕ ВИСОЧИНИ
ЗА КОНЦЕРТИТЕ НА ВЕСНА ГИНОВСКА И НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР

Периодика: Дневник Датум: 19.02.2002

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВОНСЕРИСКА МУЗИЧКА ГАЛАКСИЈА
Интерфест 2001

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.10.2001

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
СЕНТИМЕНТАЛЕН ВИРТУОЗ
За концертот на виолинистот Стефан Миленковиќ

Периодика: Вест Датум: 03.10.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПРЕТЕДЕНТИ ЗА МУЗИЧКИОТ ПРЕСТОЛ
КОНЦЕРТ НА АКАДЕМСКИТЕ УМЕТНИЦИ ОД МОСКВА

Периодика: Дневник Датум: 07.08.2001

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
АНГЕЛСКИ СОПРАН
Кон концертот на сопранот Ана Стаменковска во пијано придружба на Татјана Огнаноска одржан на 5 јуни во Салонот 19,19

Периодика: Вест Датум: 12.06.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОПУЛАРИЗАЦИЈА НА НЕФОРМАЛНИТЕ МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ
КОНЦЕРТИ ВО МУЗЕЈОТ НА СКОПЈЕ И ВО КИЦ

Периодика: Дневник Датум: 30.01.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: есеј
ВЕДРИ ТОНОВИ НА ВИРТУОЗНИ ИСПОЛНИТЕЛИ
концерт на надежните македонски виолинисти

Периодика: Дневник Датум: 12.10.2000