Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
АРВО АИРАКСИНЕН ПОВТОРНО ПРЕД СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 01.06.1958

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
СИБЕЛИУСОВАТА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.03.1957