Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЕДНОЧАСОВНО УЖИВАЊЕ СО ПЕСНИТЕ НА КОПЛАНД И БУЖАРОВСКИ
Кон концертот на Надежда Петровска, сопран, и Јанинка Невчева, пијано

Периодика: Утрински весник Датум: 23.11.2005

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ ПРИЈАТНИ ВЕЧЕРИ
за вечерта на американската музика и концертот на павел егоров

Периодика: Вечер Датум: 12.04.1995

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ЗНАЧАЈНО ПРИСУСТВО
КОН НАСТАПОТ НА КВАРТЕТОТ ГАЈДОВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.07.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ГОСТУВАЊЕТО НА ЦРНЕЧКАТА ПЕВИЦА ДЕЈВИС

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.03.1962