Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВ КОНЦЕРТЕН НАСТАП НА ТУРСКИТЕ УМЕТНИЦИ
интерфест 2008

Периодика: Вечер Датум: 13.10.2008

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
СВЕТЛИ ВИЗИИ
кон настапот на младинскиот камерен оркестар на МММ, „охридско лето 85“

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.08.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ФИЛИГРАНСКИ ИЗВЕДУВАЧКИ ФИНЕСИ
за концертот на гудачкиот оркестар на новосибирската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 06.10.1994

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ПОЛЕТНО КАМЕРНО МУЗИЦИРАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.07.1993

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВИРТУОЗНА ИЗВЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.11.1992

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
МЛАДЕШКИ ЖАР
НАСТАП НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР ПРИ МБУЦ, ДИРИГЕНТ ВЕЛКО ТОДЕВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.05.1989

Автор: Б. Ортаков Категорија: критика
МУЗИЦИРАЊЕ НА БИС

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1987

Автор: Б. Ортаков Категорија: критика
ЗРЕЛ МУЗИЧКИ СОСТАВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОЧЕКУВАНА ЕРУПЦИЈА ОД ВООДУШЕВУВАЊА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА СТЕФАН МИЛЕНКОВИЌ ВО МНТ

Периодика: Вечер Датум: 26.05.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АНГАЖИРАН И ПРОФЕСИОНАЛЕН ОДНОС

Периодика: Вечер Датум: 20.01.1982

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕОБИЧНА ЕНЕРГИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.06.1981

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДВЕ РЕТКО УБАВИ СРЕДБИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.07.1980

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
УБАВА БАРОКНА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.01.1977

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ОСВЕЖУВАЊЕ ВО КОНЦЕРТНИОТ ЖИВОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.02.1976