Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СПАРТАК-ВРВ ВО ДОСЕГАШНОТО ПОИМАЊЕ НА БАЛЕТОТ
СТАРТУВАШЕ ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.07.2007

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ОДЛИЧНА СОЛИСТИЧКА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
за концертот на македонската филхармонија сo солистот на виолина кај глоустон од канада и диригентот жан пјер шмит од сад

Периодика: Вечер Датум: 30.03.1999

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИНТЕРЕСНИ МУЗИЧКИ КОНТАКТИ
за концертите на пијанистката ања алексеева и на мф, солист динос мастројанис, диригент владимир алтшулер

Периодика: Вечер Датум: 18.12.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЖЕСТОКА ПРЕДНОВОГОДИШНА ЛАВИНА

Периодика: Вечер Датум: 03.01.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МОШНЕ РАЗЛИЧНИ ВРЕДНОСТИ
за концертот на македонската филхармонија, солист наум штаркман од русија, диригент иво дражиниќ од хрватска

Периодика: Вечер Датум: 01.11.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИНТЕНЗИВЕН УМЕТНИЧКИ РАСТЕЖ
за концертот на македонската филхармонија, диригент тадеуш козловски, солист франсоа килијан - пијано

Периодика: Вечер Датум: 27.03.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНСЕРИСКИ КОНЦЕРТ
за концертот на македонската филхармонија, солисти м. јашвили виолина и с. димов кларинет, диригент волфганг грот

Периодика: Вечер Датум: 13.03.1991

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
РЕТКО УМЕТНИЧКО ДОЖИВУВАЊЕ.
кон конџњетот на македонската филхармонија, солисти: марине јашвили - виолина и стојан димов - кларинет, диригент Волфганг грот

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.03.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧИСТО КАКО СОЛЗА

Периодика: Вечер Датум: 09.10.1984

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
ТРИУМФ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Периодика: Вечер Датум: 18.03.1983

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.1975

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
„БАЛЕТСКИ КОНЦЕРТ“ ВО МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Периодика: Вечер Датум: 19.06.1968

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНРЕДНА ПИЈАНИСТКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.10.1967

Автор: Р. Кузмановски Категорија: критика
ИНТЕРЕСНА ДИРИГЕНТСКА ЛИЧНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1966