Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
СВЕЖА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА НА ФОЛКЛОР
КОНЦЕРТ НА ОРКЕСТАРОТ СИНФОНИЕТА -СОФИЈА, ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Дневник Датум: 25.07.2008

Автор: Милица Шперовиќ-Рибарски Категорија: критика
КАМЕРАТАТА ОД КАЗАХСТАН ЈА ФАСЦИНИРА БИТОЛСКАТА ПУБЛИКА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.10.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РЕСПЕКТ КОН ЕГЗАТНИТЕ ПОИМИ НА МУЗИКАТА
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.03.2005

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ВИСТИНСКИ ПОГОДОК
кон настапот на гудачкиот оркестар „камерата антонио лучио“ од холандија

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.10.1997

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
НЕИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА
кон настапите на гудачкиот квинтет „цирих“ и на Младинскиот камерен оркестар

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.08.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЖЕСТОКА ПРЕДНОВОГОДИШНА ЛАВИНА

Периодика: Вечер Датум: 03.01.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧИСТО И КОРЕКТНО!
за концертот на камерниот оркестар на мрт

Периодика: Вечер Датум: 06.10.1995

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ДЛАБОКО ДОЖИВУВАЊЕ
ИНТЕРФЕСТ: КОН НАСТАПОТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА НОВОСИБИРСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЈУБИЛЕЈ СО МУЗИКАТА НА ВИВАЛДИ
за концертот на хорот и камерниот оркестар на мрт, диригент фимчо муратовски

Периодика: Вечер Датум: 09.02.1994

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
КВАЛИТЕТЕН АНСАМБЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.08.1993

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СОЛИДНИ КРЕАЦИИ
КОН НАСТАПОТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА МРТВ И АМЕРИКАНСКИОТ ГИТАРИСТ ВИЛИЈАМ ФИСЛИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.07.1993

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПРОФЕСИОНАЛНО И КОРЕКТНО
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКИОТ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР НА 14 МАЈ ВО ФОАЈЕТО НА МНТ, ДИРИГЕНТ ГЕУМ НОСАНГ ОД Ј. КОРЕЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1993

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВИРТУОЗНА ИЗВЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.11.1992

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА ПОЗНАТИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1992