Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СОЛИСТОТ СО ПРЕМНОГУ СЛОБОДА
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.11.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВ КОНЦЕРТЕН НАСТАП НА ТУРСКИТЕ УМЕТНИЦИ
интерфест 2008

Периодика: Вечер Датум: 13.10.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СОВРЕМЕНО МУЗИЦИРАЊЕ НА ИЗРАЕЛСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА И ЗУБИН МЕХТА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.06.2007

Автор: Томислав Ивановски Категорија: критика
ПРЕКРАСЕН НАСТАП НА СИМОН ТРПЧЕСКИ
Во Лондонскиот "Ројал Алберт Хол"

Периодика: Утрински весник Датум: 29.07.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
БЛЕСКАВ СТАРТ НА ИНТЕРФЕСТ
ИНТЕРФЕСТ 2003

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.10.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МЛАДИТЕ УМЕТНИЦИ РЕПРЕЗЕНТИ НА УБАВИОТ ИЗРАЗ
ЧЕТИРИЕСЕТ _години МУЗИЧКА МЛАДИНА НА МАКЕДОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 20.02.2003

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
МЕЃУ СТАНДАРДНО И ОДЛИЧНО
Концерт на Македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 11.10.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
БРИЛИЈАНТНА ВИРТУОЗНОСТ НА ЧУДЕСНИОТ УМЕТНИК
КОНЦЕРТ НА СТЕФАН МИЛЕНКОВИЌ - КИЦ

Периодика: Дневник Датум: 09.10.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
БИС ЗА КОМПАКТНАТА ГРУПА ОД ВРВНИ СОЛИСТИ
КОНЦЕРТ НА КВАРТЕТОТ „МОКРАЊАЦ“

Периодика: Дневник Датум: 18.07.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ДИНАМИЧКА НЕДОСЛЕДНОСТИ ВО ОРКЕСТАРСКИТЕ ДЕЛНИЦИ
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА - ДИРИГЕНТ ОЛИВЕР БАЛАБУРСКИ

Периодика: Дневник Датум: 22.02.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПРЕФИНЕТО УМЕТНИЧКО ЧЕСТВУВАЊЕ
кон концертот на младинскиот камерен оркестар, „охриодско лето 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.08.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СИГУРНО И ПРЕЦИЗНО
„Охридско лето `99“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 02.08.1999

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
УМЕТНОСТА НА УБАВИНАТА ШТО БУДИ ВОСХИТ
кон концертот на македонската филхармонија, диригент андреј андреев

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.05.1999

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
НА ВИСИНА НА ЗАДАЧАТА
кон концертот на македонската филхармонија на отворањето на скопско лето

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.06.1998