Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ТРИУМФ НА РУСКАТА ВИОЛИНИСТКА
кон концертот на македонската филхармонија со руската виолинистка јулија краско и австрискиот диригент волфганг херер

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.02.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕРЕАЛИЗИРАНИ ОЧЕКУВАЊА
за концертот на гудачкиот квартет „димов“ од бугарија, во црквата „света софија“ на охридско лето 95

Периодика: Вечер Датум: 16.08.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РАЗЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.07.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
В МИГ ПРЕКИНАТО СИВИЛО. МОРИС БЕЖАР И БАЛЕТОТ НА XX СТОЛЕТИЕ.

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.05.1971