Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ОДМЕРЕНОСТ И ЕСТЕТСКА ДОВРШЕНОСТ
Концерти █ Македонската филхармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 31.01.2004

Автор: Велика С. Серафимовска Категорија: критика
УМЕТНИЦИТЕ НА НИВО НА ЗАДАЧАТА
концерт на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 28.01.2004

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АНГАЖИРАН ИСПОЛНУВАЧКИ ОДНОС
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на мишел хавенит, солисти: зорица миленковиќ-наум - флејта и антон диков -пијано

Периодика: Вечер Датум: 14.02.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕНАМЕТЛИВО ОДБЕЛЕЖАН ЈУБИЛЕЈ
за концертот на македонската филхармонија по повод јубилејот на диригентот перо петровски

Периодика: Вечер Датум: 12.05.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОТРЕБА ЗА ПОЧИТ
за концертот на македонската филхармонија посветен на јубилејот на тома прошев

Периодика: Вечер Датум: 18.12.1991

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УСПЕШНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ
КОН РЕЦИТАЛОТ НА БУГАРСКИОТ ПИЈАНИСТ АНТОН ДИКОВ И ПОСЛЕДНИОТ НАСТАП НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.04.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОБМИСЛЕНО И КОНЦЕНТРИРАНО
за концертот на македонската филхармонија, солист антон диков, диригент перо петровски

Периодика: Вечер Датум: 16.01.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МОШНЕ УСПЕШНО ДЕБИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.04.1968

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РЕЦИТАЛ НА АНТОН ДИКОВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.05.1964