Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ХРАБРО ОТВОРАЊЕ НА МУЗИЧКИТЕ ПОРТИ
кон концертот на македонската филхармонија на отворање на сезоната

Периодика: Утрински весник Датум: 13.10.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СИГУРНО И СТАМЕНО
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.10.1999

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
ПРЕКРАСЕН КОНЦЕРТ
кон велигденскиот концерт на македонската филхармонија, диригент андреј андреев

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.05.1998

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПРЕКРАСЕН ВЕЛИГДЕНСКИ КОНЦЕРТ

Периодика: Македонско радио Датум: 06.05.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОСХИТЕНА ЖИВА И ЗДРАВА ПУБЛИКА
за концертот на македонската филхармонија, диригент павле дешпаљ, солист: надежда пожарицкаја, пијанистка од москва

Периодика: Вечер Датум: 02.03.1994

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
КВАЛИТЕТНА ПРОГРАМА-НЕСООДВЕТНА ПУБЛИКА И ПОСЕТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.04.1977

Автор: Ксенија Гавриш Категорија: критика
ВЉУБЕНИ ВО МУЗИКАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.06.1965

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
ГОЛЕМ БРОЈ МУЗИЧКИ МАНИФЕСТАЦИИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.01.1957