Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСПРЕТЕН ВОЛЕЈ … ПРЕКУ ПРЕЧКА!
за празничниот гала оперски концерт, диригент Ванчо Чавдарски

Периодика: Вечер Датум: 16.03.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СТАТИЧНА И ИСТРОШЕНА „НОРМА“
За „норма“ под диригентство на александар лековски со анастасија димитрова, анастасија мухиќ и никола гагов

Периодика: Вечер Датум: 13.05.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НАГРАДА ВО ВИСТИНСКИ РАЦЕ
по повод свечениот јубилеен концерт на мандолинскиот оркестар „25 мај“ од скопје, диригент рамадан шукри

Периодика: Вечер Датум: 28.11.1991

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ХОМОГЕН БАЛЕТСКИ АНСАМБЛ
кон изведбата на „кармина бурана“ од карл орф и „комбатименто“ на монтеверди во кореографија и режија на драгутин болдин, извдедена на сцената на мнт

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.10.1991

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
УСПЕШНО НА СТАРТОТ
КОН ИЗВЕДБАТА НА КАРМИНА БУРАНА НА СЦЕНАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.10.1991

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
СТРАСТ НА ИНТЕРПРЕТАЦИЈАТА
КОН ИЗВЕДБАТА НА ОПЕРАТА ЦАР САМУИЛ И КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.05.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕДОЗРЕАНО… НЕДООФОРМЕНО… КОНТРАВЕРЗНО
ЗА ПОСЛЕДНАТА ОБНОВА НА ОПЕРАТА КАРМЕН ОД ЖОРЖ БИЗЕ ВО МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Периодика: Вечер Датум: 20.12.1990

Автор: В. Чучков Категорија: критика
ОТСУСТВО НА ПЕЈАЧКА КОНДИЦИЈА
ЗА НАБУКО ПОД ДИРИГЕНСТВО НА АЛЕКСАНДАР ЛЕКОВСКИ

Периодика: Вечер Датум: 28.05.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ДОПАДЛИВИ ИЗВЕДБИ
КОН ГАЛА ОПЕРКИОТ КОНЦЕРТ ПОД ДИРИГЕНСТВО НА ВАНЧО ЧАВДАРСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1990

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ГАЛА СТАМПИДО
ЗА ГАЛА КОНЦЕРТОТ НА МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Вечер Датум: 19.05.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УБЕДЛИВО ОЖИВОТВОРУВАЊЕ
КОН ИЗВЕДБАТА НА ОПЕРАТА ЦАР САМУИЛ ОД КИРИЛ МАКЕДОНСКИ ВО ИЗВЕДБА НА ОПЕРАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.05.1990

Автор: Г. Коруновски Категорија: критика
КАРМЕН НА НАШАТА ФАНТАЗИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНО И…ПОНЕКОГАШ СУВО!
ЗА ПРЕМИЕРНАТА ПОСТАВКА НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА СЦЕНА НА ОПЕРЕТАТА ЦИГАНИНОТ БАРОН ОД ЈОХАН ШТРАУС-СИНОТ

Периодика: Вечер Датум: 19.02.1986

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
„ОРФЕЈ“ ПО 35 ГОДИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1985