Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИСОКИ ПЕЈАЧКИ ДОСТРЕЛИ

Периодика: Вечер Датум: 30.05.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧУДЕСЕН СТАРТ
ЗА КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА И ПАЛЈАЧИ НА ОПЕРАТА ОД СКОПЈЕ

Периодика: Вечер Датум: 13.05.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРЕСУДЕН ФАКТОР – ВРЕМЕТО
ЗА ИЗВЕДБАТА НА ВЕРДИЕВИОТ РЕКВИЕМ НА СЦЕНАТА НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА КУЌА

Периодика: Вечер Датум: 30.12.1986

Автор: Г. Коруновски Категорија: критика
КАРМЕН НА НАШАТА ФАНТАЗИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.1986

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
УБАВ ПОТЕГ – СО „ВАРИЈАЦИИ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.05.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕПОТПОЛНИ РЕШЕНИЈА

Периодика: Вечер Датум: 14.05.1985

Автор: Веселинка Бабамова Категорија: критика
ИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.02.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СТАРО ВО НОВА ОБЛЕКА

Периодика: Вечер Датум: 31.01.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО РИЗИК, НО УСПЕШНО

Периодика: Вечер Датум: 14.05.1984

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ОДЛИЧЕН КОЛЕКТИВЕН РЕЗУЛТАТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.05.1984

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПОСЕТЕНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.02.1984

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
СПЕКТАКЛОТ НЕ ИЗОСТАНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.06.1983

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ ДОБРИ ПРЕТСТАВИ

Периодика: Вечер Датум: 31.05.1983

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
БЕЗ НАЈУБАВИОТ УКРАС – ГЛЕДАЧИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.05.1983