Автор: Јасминка Павловска Категорија: критика
ЖИВЕАМ ПОСРЕЌНО ОД МОЈОТ СОН
Стил: Ана Дурловски

Периодика: Утрински весник Датум: 24.10.2009

Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
АНА ДУРЛОВСКА ОСВОИ СО СВОЈАТА БРАВУРОЗНОСТ
НОВОГОДИШЕН ГАЛА КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 02.01.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АНА ДУРЛОВСКИ ГИ ЗАСЕНИ СИТЕ НА ОПЕРСКАТА ПРЕТСТАВА НА РИГОЛЕТО
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.07.2007

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
„РИГОЛЕТО“ СО МОЌНИ ВОКАЛИ
За „Риголето“ на Мајските оперски вечери со Марк Холанд во насловната улога и Ана Дурловски како Џилда)

Периодика: Вест Датум: 22.05.2007

Автор: Трена Јорданоска Категорија: критика
БЛЕСКАВО ОД АНА ДУРЛОВСКИ И МАРК ХОЛАНД
„Риголето“ од Џузепе Верди

Периодика: Дневник Датум: 18.05.2007

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
РИГОЛЕТО – МОБ
Вердиевата опера ”Риголето” имаше премиера во обновена верзија

Периодика: Вест Датум: 17.04.2007

Автор: Д. С. Категорија: критика
„РИГОЛЕТО“ БЕШЕ ЏИЛДА
ПРЕМИЕРА ВО МАКЕДОНСКАТА ОПЕРА

Периодика: Вест Датум: 16.04.2007

Автор: Сунчица Уневска Категорија: критика
МОЌНА И ЛУЦИДНА „КАРМИНА БУРАНА“
отворање со свежина и исклучителна хармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 23.06.2006

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПРОФЕСИОНАЛНОИ ОТПЕАН „ЛИЛЈАК“
За оперетата на Јохан Штраус-помладиот во реализација на Операта на МНТ

Периодика: Вест Датум: 12.05.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МУЗИЧКА КОМЕДИЈА ПОЛНА СО ХУМОР
СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА МОВ 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.05.2004