Автор: Мирјана Павловска-Шулајковска Категорија: критика
ШАРМ И ПРОФЕСИОНАЛНОСТ
Кон Новоrодишниот концерт на Македонската филхармониiа, одржан во салонот на МОБ, под дириrентство на Борјан Цанев и солист Ана Дурловски - сопран

Периодика: Вечер Датум: 04.01.2008

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
МАГИЈА ЈА ЗАПОСЕДНА СЦЕНАТА НА МОБ
ВОЛШЕБНАТА ФЛЕЈТА“, МАКЕДОНСКА ОПЕРА v1 БАЛЕТ

Периодика: Дневник Датум: 27.02.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВОЛШЕБНАТА ФЛЕЈТА НА МОЦАРТ СО ДОМИНАЦИЈА НА ДУРЛОВСКИ И ЦАНЕВ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.02.2006

Автор: Лилјана Митевска Категорија: критика
ВОЛШЕБНА НОЌ НА АНА ДУРЛОВСКА

Периодика: Утрински весник Датум: 20.02.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СПОНТАНОСТ, СЕНЗИБИЛИТЕТ, ЕМОТИВНОСТ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.04.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ПРЕТСТАВЕНО НАЈДОБРОТО ВО МАКЕДОНИЈА
на отворањето на деновите на македонската музика

Периодика: Дневник Датум: 01.04.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РЕКВИЕМОТ НА ВЕРДИ СО КРЕАТИВНА ВИЗИЈА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.02.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
МОЌНО КАКО НА СВЕТСКИТЕ СЦЕНИ
гала концерт на македонската опера

Периодика: Дневник Датум: 24.01.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АНА, СЛАВИЦА, ВЕСНА
На Новогодишниот концерт на Македонската филхармонија трите наши оперски примадони

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.01.2005

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
„ЛИЛЈАК“ ПОЛН СО ЖИВОТ
Опера Кон отворањето на Мајските оперски вечери

Периодика: Утрински весник Датум: 13.05.2004