Автор: Валентина Тодоровска Категорија: критика
МОЌНАТА СУГЕСТИЈА НА ИЗВОНРЕДНАТА ИНТЕРПРЕТАТОРКА
сеќавање на сашка петковска

Периодика: Утрински весник Датум: 27.08.2010

Автор: (Н.П.) Категорија: критика
КРАТКА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА ЗА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА, ОПЕРА И БАЛЕТ
Ми-Ан го објави третиот том од едицијата „Кратка Мианова енциклопедија“

Периодика: Утрински весник Датум: 29.12.2009

Автор: Љ. Кочовски Категорија: критика
ИЗВЕДБИ ДО СОВРШЕНСТВО

Периодика: Вечер Датум: 09.08.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОТЕГ ЗА ПОЗДРАВУВАЊЕ

Периодика: Вечер Датум: 26.03.1977

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: Осврт
УШТЕ ЕДЕН ТАЖЕН БИЛАНС

Периодика: Вечер Датум: 21.02.1975

Автор: Н. М. Категорија: Осврт
ВРЕМЕТО ГИ ПОКАЖУВА ВРЕДНОСТИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.03.1971