Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
БЕЗ ВОЗБУДИ НА КАВАЛЕРИЈА И НА ПАЛЈАЧИ
За изведбите на овие две оперски дела во рамките на МОВ

Периодика: Вест Датум: 28.05.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВДАХНОВЕНО ПРЕНЕСЕНИ ВРЕДНОСТИТЕ НА ДВЕТЕ ДЕЛА
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ - КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА И ПАЛЈАЧИ - МНТ

Периодика: Дневник Датум: 24.05.2002

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
ДИСПЛЕЈ НА ПРОСЕЧНИ МУЗИЧКИ ВРЕДНОСТИ
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Вест Датум: 21.05.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ВТОРА ПОСТАВА ПЕЈАЧИ ВО ПРВ ПЛАН
„КАВААЛЕРИЈА РУСТИКАНА“ ВО ИЗВЕДБА НА ОПЕРАТА ПРИ МНТ

Периодика: Дневник Датум: 29.10.2001

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
СИМПАТИЧНА МЛАДЕШКА И ПРОФЕСИОНАЛНА СЕАНСА
интерфест 99

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
УНИКАТНА ФОРМА НА ИЗРАЗОТ
македонска филхармонија: годишен концерт со студентите на фму

Периодика: Утрински весник Датум: 06.07.1999