Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
НИШТО ОД ЕКСТАЗАТА
За концертната вечер на Македонската филхармонија и Симфонискиот оркестар на ФМУ на „Охридско лето“

Периодика: Вест Датум: 23.07.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КРЕАТИВНА ЗРЕЛОСТ
кон концертот на македонската филхармонија, диригент леонид николаев

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.11.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИСТИНСКА УМЕТНИЧКА СЕАНСА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА АМЕРИКАНСКОТО ДУО ВО УМЕТНИЧКАТА ГАЛЕРИЈА

Периодика: Вечер Датум: 06.10.1989

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НАСТАНИ ЗА МУЗИЧКИТЕ ГУРМАНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1979

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
ШИРОК ДИЈАПАЗОН НА МОЖНОСТИ И ИНТЕРЕСИРАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.03.1976

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
ВИСОК УМЕТНИЧКИ ДОСТРЕЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.08.1974

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
ВОНРЕДНА ТЕХНИКА И СМИСЛА ЗА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.03.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛЕН ПИЈАНИСТИЧКИ ЗАФАТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.1969

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
РЕЦИТАЛ НА ЕКАТЕРИНА НОВИЦКАЈА

Периодика: Вечер Датум: 15.08.1969