Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРЕПЕРЛИВИТЕ КРИЛЈА НА „ЖАР ПТИЦА“
за концертот на македонската филхармонија, диригент вјачеслав блинов, солист александар шандоров

Периодика: Вечер Датум: 31.03.1992

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
УСПЕШНИ ГОСТУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.03.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СПЕЦИФИЧНА УМЕТНИЧКА ЛИЧНОСТ
за концертот на александар шандоров во салонот 19.19 во скопје

Периодика: Вечер Датум: 24.02.1992