Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДОСТОЈНО ОДБЕЛЕЖАНИ ДВА ЗНАЧАЈНИ ЈУБИЛЕЈА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.04.2007

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ПУБЛИКАТА ЈА ОДУШЕВИ ВТОРИОТ ДЕЛ ОД КОНЦЕРТОТ
божикен концерт на скопски солисти

Периодика: Дневник Датум: 13.01.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЧИСТА УМЕТНИЧКА КРЕАЦИЈА
Кон јубилејниот концерт на македонскиот гудачки квартет "Гајдов"

Периодика: Утрински весник Датум: 28.04.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ЗВУЧНОСТ БЕЗ КОМПАКТНОСТ НА ОРКЕСТАРОТ
ОБЕДИНЕТ СИМФОНИСКИ ОРКЕСТАР - ДИРИГЕНТ АЛЕКСАНДАР ЛЕКОВСКИ

Периодика: Дневник Датум: 09.04.2003

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ГЕРШВИН ВО СКОПЈЕ
кон концертот на македонската филхармонија поеветен на стогодишнината од раѓањето на гершвин

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.01.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ПОТВРДЕНО РЕНОМЕ
настап на камерниот оркестар на македонската филхармонија на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДАЛИ ТАКОВ ПОЧЕТОК?
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Вечер Датум: 21.05.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРЕТСТАВА СО СИЛНА ТЕНЗИЈА

Периодика: Вечер Датум: 28.02.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЖЕСТОКА ПРЕДНОВОГОДИШНА ЛАВИНА

Периодика: Вечер Датум: 03.01.1996

Автор: Валентина Димитровска Категорија: критика
СОСТОЈБИ НА ИСЧЕКУВАЊЕ
лик разговори: александар лековски

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.06.1994

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
ПРЕНЕСЕНО ИСКУСТВО
кон изведбата на балетот „лебедово езеро“ со гостите од државниот класичен балет од москва: вера тимашова, александар горбасеевич и сергеј домрачев

Периодика: Вечер Датум: 25.05.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОСОБЕНО УСПЕШНА ВИОЛЕТА
за вердиевата „травијата“ под диригентство на а. лековски

Периодика: Вечер Датум: 18.05.1994

Автор: Димче Николески Категорија: критика
РЕМИНИСЦЕНЦИЈА ЗА МУЗИЧКОТО ТОРЕШТВО ОД НАШЕТО ПОДНЕБЈЕ
кон концертите на оркестарот „миле коларовски, на ансамблот „јоан кукузел“ и концертот на нови дела од македонски автори - „денови на македонската музика 94“

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.03.1994

Автор: Димче Николески Категорија: критика
СВЕТЛИНИТЕ И СЕНКИТЕ НА ХОРСКОТО МУЗИЦИРАЊЕ
КОН ТЕТОВСКИТЕ ХОРСКИ ОДЗИВИ - 93.

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.06.1993