Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МУЗИЧКА ИЗВЕДБА НА НИВО НА ПЕРФЕКЦИЈА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА „СОФИСКИ СОЛИСТИ“ ВО ДОМОТ НА АРМ

Периодика: Вечер Датум: 13.12.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОД БРАВУРОЗНАТА ДИРИГЕНТСКА ПАЛКА НА ШЕФОТ
концерт на филхармонијата

Периодика: Дневник Датум: 16.02.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА РУСКАТА УМЕТНОСТ
кон концертот на македонската филхармонијам сергеј кравчук - виолина, диригент Леонид Николаев

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.02.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ЦЕЛОСНО ЧУВСТВУВАЊЕ НА МУЗИКАТА
кон концертот на македонската филхармонија под диригентство на леонид николаев, солист сергеј кравченко

Периодика: Вечер Датум: 15.02.2000

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
ПО ПАУЗА-ПАК УСПЕШЕН КОНЦЕРТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.04.1974

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
ГОЛЕМО УМЕТНИЧКО ИМЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.01.1974

Автор: Борис Петковски Категорија: критика
„РАЈМОНДА“ НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.01.1969