Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПИЈАНИСТОТ ХАЈРУДИНОФ ЈА ОТКРИВАШЕ ТАЈНАТА НА УБАВОТО
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.02.2008

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
СТУДЕНТИТЕ СПЕКТАКУЛАРНО ГО ПОЛОЖИЈА ИСПИТОТ
КОНЦЕРТ НА СИМФОНИСКИОТ ОРКЕСТАР НА ФМУ

Периодика: Дневник Датум: 20.12.2001

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
“РУСКИ ПАГАНИНИ”
„Охридско лето 2001“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 07.08.2001

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
НА ВИСИНА НА ЗАДАЧАТА
кон концертот на македонската филхармонија на отворањето на скопско лето

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.06.1998

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СУПЕРИОРНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.07.1993

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ЗНАЧАЈНИ ИЗВЕДУВАЧКИ ВОЗЛЕТИ
„Охридско лето `93“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 12.07.1993

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ЕПСКИ РАЗМАВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.11.1983

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВ ОРКЕСТАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.10.1981

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МЕЃУ ВИСОКОПРОФЕСИОНАЛНИ И ПОТПРОСЕЧНИ ЗАФАТИ

Периодика: Вечер Датум: 12.04.1975

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРИСУСТВО НА ДОБАР ВИОЛИНИСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.05.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОТСУСТВО НА РЕЛАКСАЦИЈА И ОБЛАГОРОДУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.02.1972

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА СРМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1965