Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ШПАНСКИ ТЕМПЕРАМЕНТ СО ОРИГИНАЛНА ИНВЕНТИВНОСТ
КОН КОНЦЕРТОТ НА ПИЈАНО ДУОТО ЛАМА-КАБРУЈА, ИНТЕРФЕСТ 2006

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.10.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВЕСНА ГИНОВА ГО ДОПРЕ ЅВЕЗДЕНОТО ОПЕРСКО НЕБО
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.03.2006

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНО ОТВОРАЊЕ СО ЅВЕЗДАТА ХОЗЕ КАРЕРАС
Прексиноќа свечено почна 45-то издание на "Охридско лето"

Периодика: Утрински весник Датум: 14.07.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ИЗНЕВЕРЕНИ ОЧЕКУВАЊА
по концертите на гитаристот пабло барон, гзавиер филипс и клер дезар

Периодика: Утрински весник Датум: 19.07.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МЛАДОСТА ВО СВЕТА СОФИЈА
охридско лето

Периодика: Утрински весник Датум: 16.07.1999

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВОЗВИШЕНА КРЕАТИВНОСТ
кон концертот на кирил рибарски на тромбон и милица шперовиќ на пијано, охридско лето 98

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1998

Автор: Д. Јаневски Категорија: критика
ВЕЧЕР НА КОНЕСКИ
музичко-поетско потсетување на големиот поет - настап на квинтетот „куеста“ од шпанија

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.1997

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
СУПТИЛЕН МУЗИЧКИ МАНИР
кон концертот на гитаристот слав григоријан на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСПЕШНИ КОНЦЕРТНИ СЕАНСИ
за финиш концертите на интерфест 94

Периодика: Вечер Датум: 21.10.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНСЕРИСКИ МУЗИЧКИ НАСТАП

Периодика: Вечер Датум: 27.05.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОСОБЕНО КУЛТИВИРАН ГИТАРИСТ
за концертот на гитаристот од сад дејвид барџис во даут пашин амам во рамките на скопско лето 92

Периодика: Вечер Датум: 10.08.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МАНИРИЗМОТ НА КОЛЕНА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ГИТАРИСТОТ КРИСТОФОР ЛОФЛИН ВО ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛТУРА И ИНФОРМАЦИИ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Вечер Датум: 22.01.1990

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
ЧУВСТВО ЗА РИТАМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.08.1986

Автор: Веселинка Бабамова Категорија: критика
ОДРАЗ НА ЕМОЦИИТЕ И РАСПОЛОЖЕНИЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.02.1985