Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ГЛАВНО УСПЕШНИ ОСТВАРУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.11.1975

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
БАРИТОН СО ВОНРЕДНИ ГЛАСОВНИ МОЖНОСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.01.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НАСТАПИ НА КУД „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ И „МАКЕДОНКА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.08.1962

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ЗАВРШИ ОПЕРСКАТА СЕЗОНА ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.06.1959

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ЈУБИЛЕЕН КОНЦЕРТ НА ХОРОТ ПРИ СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.03.1957

Автор: Тома Прошев Категорија: критика
МУЗИЧКО ПИСМО ОД ЗАГРЕБ

Периодика: Разгледи Датум: 21.10.1956

Автор: Трајко Прокопиев Категорија: критика
ВЕЧЕ СИМФОНИЈСКЕ МУЗИКЕ

Периодика: Јужни преглед Датум: 01.01.1939

Автор: Трајко Прокопиев Категорија: критика
КОНЦЕРТ Г. Г. КОСТИЋА И ВИЛИЧИЋА

Периодика: Лесковачки гласник Датум: 03.10.1936

Автор: БИШ. Категорија: критика
СКОПСКО ПЕВАЧКО ДРУШТВО „ВАРДАР“ У СОЛУНУ

Периодика: Вардар Датум: 16.06.1936

Автор: Миодраг Васиљевиќ Категорија: критика
КОНЦЕРТ А. АНАСТАСИЈЕВИЌА

Периодика: Вардар Датум: 13.01.1936