Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ОПЕРА НЕ СЕ СЛУША ФРАГМЕНТИРАНО
„Турандот“ на Мајски оперски вечери

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.05.2010

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СО ТУРАНДОТ СПУШТЕНА ЗАВЕСАТА НА МОВ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.06.2006

Автор: Мирјана Павловска-Шулајковска Категорија: критика
ВОЗДИШКИ И ОВАЦИИ
КОН ПРЕМИЕРАТА НА „МАДАМ БАТЕРФЛАЈ“ ОД ЏАКОМО ПУЧИНИ, НЕОДАМНА ИЗВЕДЕНА НА СЦЕНАТА НА МОБ

Периодика: Вечер Датум: 11.03.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ИМПРЕСИВНА ИЗВЕДБА НА ВЕСНА ГИНОВСКА
„мадам батерлај“ - моб

Периодика: Дневник Датум: 10.03.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВЕСНА ГИНОВА-ИЛКОВСКА СО ЧО ЧО САН ЈА ДИГНА НА НОЗЕ ПУБЛИКАТА
По 20 години Македонс ката опера ја обнови операта „Мадам Батерфлај“ од Џакомо Пучини

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.03.2005

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ПРЕТСТАВА ОД КОЈА ЗРАЧИ УМЕТНОСТ
ТУРАНДОТ" - ПУЧИНИ -·МАКЕДОНСКИ НАРОДЕН ТЕАТАР

Периодика: Дневник Датум: 02.12.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МОЌТА НА МУЗИКАТА И ВИЗУЕЛНОТО НАПРАВИЈА СОЛИДНО ДЕЛО
-МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ -ТУРАНДОТ -ЏАКОМО ПУЧИНИ

Периодика: Дневник Датум: 15.05.2002

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МУЗИКАТА ПРЕТОЧЕНА ВО ВИСТИНСКАТА, ЧОВЕЧКА СТРАСТ
Кон отворањето на 30. Мајски оперски веЧери со "Турандот" од Џакомо Пучини

Периодика: Утрински весник Датум: 14.05.2002

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
АМБИЦИОЗЕН И УСПЕШЕН ТУРАНДОТ
Триесеттите Мајски оперски вечери

Периодика: Вест Датум: 14.05.2002

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СИТЕ БОИ НА ОРИЕНТОТ
ЗА ИЗВЕДБАТА НА „ТУРАНДОТ“ НА ОТВОРАЊЕТО НА МОВ

Периодика: Вечер Датум: 13.05.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ВЕРИЗМОТ НА МАКЕДОНСКАТА ОПЕРСКА СЦЕНА
„ТОСКА“ ВО ИЗВЕДБА НА ОПЕРАТА ПРИ МНТ

Периодика: Дневник Датум: 09.11.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
АРТИСТИЧКАТА УМЕТНОСТ И ПРИСТОЈНА ВОКАЛНА ТЕХНИКА
„тоска“ од џакомо пучини - опера при мнт

Периодика: Дневник Датум: 30.10.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНИ ДОЖИВУВАЊА ЗА МНОГУБРОЈНАТА ПУБЛИКА
„интерфест„ битола

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.10.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ЧЕКОР КОН СВЕТСКИТЕ МЕТРОПОЛИ
сузана бранкини, сопран, италија

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.10.2000