Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ИМАМЕ ПУБЛИКА ШТО ИМ ПОПУШТА НА ЛОШИТЕ ИЗВЕДБИ
ОПЕРАТА И ПУБЛИКАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.02.2009

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ОПЕРСКИ СПЕКТАКЛ СО ДВЕТЕ ИЗВЕДБИ НА АИДА
МОВ 2006

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.05.2006

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
АИДА БЛЕСКАВО ГО ЗАВРШИ ФЕСТИВАЛОТ
завршија мајските оперски вечери

Периодика: Дневник Датум: 06.06.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ИРИНА МАКАРОВА БЛЕСНА ВО АИДА
ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.06.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ЕНЕРГИЈА И МОЌ ОД МАСОВНИТЕ СЦЕНИ
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ - „АИДА“, ВЕРДИ - МНТ

Периодика: Дневник Датум: 04.06.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
КОНЦЕРТ ШТО ТРЕБАШЕ ДА БИДЕ СВЕЧЕН
МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА - НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ

Периодика: Дневник Датум: 10.01.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ГЛАВНИТЕ ЛИКОВИ НА НИВО НА ЗАДАЧАТА
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ - АИДА - ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ

Периодика: Дневник Датум: 13.06.2002

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
БОГАТА ЗВУЧНОСТ
кон операта „аида“ од ѓузепе верди

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.06.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОМРАЧЕНИ ОПЕРСКИ ПРАЗНУВАЊА
кон изведбата на „аида“ и дострелите на годинашните мајски оперски вечери

Периодика: Вечер Датум: 08.06.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗАВЕСАТА ПАДНА!
завршија мајските оперски вечери

Периодика: Вечер Датум: 02.06.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
И ДОЈДЕ КРАЈОТ …
за „аида“ завршницата на мов, под диригентство на александар лековски

Периодика: Вечер Датум: 04.06.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНРЕДНИ ПЕЈАЧКИ КРЕАЦИИ
ЗА СВЕЧЕНАТА АИДА ОД Ѓ. ВЕРДИ

Периодика: Вечер Датум: 03.06.1988

Автор: Веселинка Бабамова Категорија: критика
ХЕТЕРОГЕНИ ИЗВЕДБИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.06.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КРАЈ БЕЗ БЛЕСОЦИ
ЗА АИДА СО ИНТЕРНАЦИОНАЛНА СОЛИСТИЧКА ЕКИПА

Периодика: Вечер Датум: 02.06.1987