Автор: Даниела Стојановиќ Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНА „ЖИЗЕЛ“
Кон премиерната обнова на балетот „Жизел“ од Адолф Адам во кореографија на Лавровски; обнова Олга Вторушина- Русија; проект на Балет - МНТ

Периодика: Вест Датум: 22.04.2003

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
УБАВИНАТА НА АКАДЕМСКИОТ ТАНЦ
ерроролф адам, балет при мнт

Периодика: Утрински весник Датум: 07.10.1999

Автор: Љубомир.Бранѓолица Категорија: критика
ПОТРАГА ПО НЕДОФАТЛИВОТО
кон годишниот концерт на учениците од мбуц „илија николовски луј“ од скопје

Периодика: Вечер Датум: 17.04.1996

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
БЕЗ ПОДЛАБОКА КОНЦЕПЦИЈА
за гостувањето на балетската трупа open roud во универзалната сала

Периодика: Вечер Датум: 14.02.1996

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
УБАВ УМЕТНИЧКИ ЧИН
КОН ИЗВЕДБАТА НА БАЛЕТСКАТА ПРЕТСТАВА ЖИЗЕЛ ОД АДАМ И ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО ОД ЧАЈКОВСКИ НА МОВ, СО ГОСТИ ОД СОВЕТСКИОТ СОЈУЗ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.05.1989

Автор: Татјана Петковска Категорија: критика
АПЛАУЗ НА ОТВОРЕНА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.05.1985

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
РАСКОШНА ИГРА НА МЕХМЕД БАЛКАН

Периодика: Вечер Датум: 04.11.1978

Автор: Татјана Петковска Категорија: критика
ВИСТИНСКО ЗАЖИВУВАЊЕ НА БАЛЕТСКАТА УМЕТНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.05.1978

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ТАНТЕЛА ОД ЧЕКОРИ

Периодика: Вечер Датум: 14.01.1978

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ЕДЕН ДЕБИ И ЕДЕН ЈУБИЛЕЈ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.12.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ЧУДЕСЕН ВЕЗ ОД ЧЕКОРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1974

Автор: Милица Маравиќ Категорија: критика
ЖИЗЕЛ-ВИСТИНСКО УМЕТНИЧКО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Вечер Датум: 22.05.1974

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
ДОБРИ ВЕТУВАЊА НА МЛАДИТЕ БАЛЕРИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.12.1973

Автор: Т. Титизов Категорија: критика
ЕЛИЦА ПОПОВСКА КАКО ЖИЗЕЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.04.1963