Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
ПРЕКРУПЕН ЗАФАТ
кон изведбата на „корсар“ во балетот на мнт

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.02.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДОМИНАЦИЈА НА ЛИРСКИОТ СЕНЗИБИЛИТЕТ
„Корсар“ - продукција Балетот на МНТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.02.2000

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ДЕФИЛЕ НА МЛАДОСТА И ЕНТУЗИЈАЗМОТ
кон годишниот концерт на балетското училиште „илија николовски луј“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1998

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
СТУДИОЗЕН ПРИСТАП
кон настапот на александра мијалкова и билјана пашариковска-каленикова во „корсар“

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.12.1996

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНО И РАЗИГРАНО
кон свеченото отворање на „охридско лето“ и претставата „корсар“

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1996

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНО БАЛЕТСКО ДЕЛО
кон премиерната изведба на балетската претстава „корсар“

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.06.1996

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ПРЕЦИЗНО И ОСМИСЛЕНО
кон свечениот концерт по повод 50 годишниот јубилеј на МБУЦ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.12.1995

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
УБАВ ВПЕЧАТОК
ПО ГОДИШНИОТ КОНЦЕРТ НА УЧЕНИЦИТЕ НА БАЛЕТСКИОТ ОДДЕЛ ПРИ МБУЦ ИЛИЈА НИКОЛОВСКИ-ЛУЈ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.04.1994