Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СТИЛСКО ИСТРАЖУВАЊЕ И НОВИ БОИ
по концертите на александар шило и пјер лоран бу шарла

Периодика: Утрински весник Датум: 23.07.1999

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
КРЕАТИВНИ ДОСТРЕЛИ
кон последните концерти на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.04.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БЕЗ СТРАВ ЗА МУЗИЧКАТА ИДНИНА!
за свечениот концерт на Младинскиот камерен оркестар на МММ, диригент Саша Николовски, солист Хајди Елзесер - пијано

Периодика: Вечер Датум: 29.11.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВЖЕШТЕНА ЕМОТИВНА ТЕНЗИЈА
за концертот на МФ по повод 500-годишнината од протерувањето на евреите од Шпанија и 50-годишнината од нивната депортација од Македонија

Периодика: Вечер Датум: 18.03.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КУЛТИВИРАН АНСАМБЛ
за концертот на гудачкиот квартет на македонската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 14.07.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО ТОПЛИТЕ ОКЕАНСКИ ВЕТРОВИ
диригентот сајмон романос со македонската филхармонија и камерниот оркестар на мртв

Периодика: Вечер Датум: 12.03.1992

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
КРЕАТИВНА МУЗИКАЛНОСТ
КОН ВЕЧЕРТА НАРЕЧЕНА МУЗИКА ЗА КОНТРАБАС

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СКРОМЕН ПОЧЕТОК-СВЕЧЕН КРАЈ?
ЗА КОНЦЕРТОТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, ДИРИГЕНТ ПЕРО ПЕТРОВСКИ

Периодика: Вечер Датум: 21.09.1988

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ОСТВАРУВАЊА И ОТСТАПУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.07.1983

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ПО ТРАГИТЕ НА ЕДНО ЖИВЕЕЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.1976