Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МУЗИЧКА НАРАЦИЈА ВО ЖИВО
за концертот на македонската филхармонија, диригент ле фи фи, солист на пијано александар штаркман

Периодика: Вечер Датум: 29.12.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: есеј
ШИРОК СПЕКТАР НА НИЈАНСИ
концерт на македонската филхармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 21.12.1999

Автор: Маја Таневска Категорија: критика
БЕСПРЕКОРНА КОМПАКТНОСТ
кон концертот на михајло куфојанакис - виолина и тодор светиев - пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.12.1999

Автор: Маја Таневска Категорија: критика
СУБЛИМИРАН ЗВУК
кон свечениот концерт на симфонискиот оркестар на фму

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.12.1999

Автор: Т.И. Категорија: критика
ЈАСНА ВИЗИЈА И ПРОФЕСИОНАЛНОСТ
редовен концерт на македонската филхармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 13.12.1999

Автор: Маја Таневска Категорија: критика
СЛИКА НА ВРЕМЕТО
кон јубилејниот концерт на македонската филхармонија, диригент емил табаков

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.12.1999

Автор: Маја Таневска Категорија: критика
БРИЛИЈАНТНИОТ САЧЕНКО
кон концертот на оркестарот на операта на мнт, диригент едвард амбарцумјан

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.12.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
УБАВО ДОЖИВУВАЊЕ ЗА ПУБЛИКАТА
за концертот на леонид и надежда пејсахови

Периодика: Утрински весник Датум: 06.12.1999

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ГРАНДИОЗЕН ОРКЕСТАР И МОНУМЕНТАЛНО ДЕЛО
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.12.1999

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ОРКЕСТАРСКА ПРОМОЦИЈА
кон промотивниот концерт на оркестарот на мнт, диригент едуард амбарцумјан, солист на виолина николај саченко од русија

Периодика: Вечер Датум: 01.12.1999