Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ОМАЖ ЗА ЃОРГИ МАКЕДОНСКИ
кон балетската вечер во чест на ѓорѓи македонски

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.12.1998

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВИСОКИ КРЕАТИВНИ ДОСТРЕЛИ СО КЛАСИЧНИ СТАНДАРДИ
концерт на македонската филхармонија под диригентство на донг соо лим, со солистката нина казимирова

Периодика: Дневник Датум: 19.12.1998

Автор: Виктор Шиков Категорија: интервју
САМО МЛАДИОТ ЧОВЕК ГЛЕДА ДЕКА ЦАРОТ Е ГОЛ
ристо вртев - рокенрол уметник, лидер на архангел

Периодика: Вечер Датум: 12.12.1998

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ЗАСЛУЖЕНИ АПЛАУЗИ ЗА МЛАДИОТ ВИОЛИНИСТ
кон концертот на македонската филхармонија, диригент јиржи салваровски, солист љубиша кировски на виолина

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.11.1998

Автор: Виктор Шиков Категорија: критика
БЕЗ КУРТОАЗНИ АПЛАУЗИ
по 17-то издание на скопскиот џез фестивал

Периодика: Вечер Датум: 27.10.1998

Автор: Елени Новаковска Категорија: есеј
СИНКРЕТИЧНОСТ НА МУЗИКАТА, ТАНЦОТ И ГОВОРОТ
македонскиот музички фолклор и џезот

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.10.1998

Автор: Ѕвездан Георгиевски Категорија: критика
КРЕАТИВНОСТА НА ЏЕЗОТ
кон настапите на две врдви имиња на современиот џез - зери ален и стив колмен

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.10.1998

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ПИЈАНИСТ СО СУПЕРИОРЕН ТОН
кон концертот на мигуел проенса на пијано, „интерфест 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.10.1998

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВИСТИНСКО УМЕТНИЧКО ОТКРОВЕНИЕ
кон концертот на петер шулмајстер „интерфест 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ДИЈАЛОГ НА ТРУБА И ПИЈАНО
кон рециталот на жан франсоа мишел на труба и филип мораро на пијано, „интерфест 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.1998

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВИСОК ПИЈАНИСТИЧКИ АРТИЗАМ
кон концертот на пијанистот валери стефановски, „интерфест 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.1998

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
УБАВИ МИГОВИ
„бесконечно патување“ на балетот при мнт

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.1998

Автор: Гордана Колевска Категорија: критика
ИНТЕРФЕСТ СО ВИСОК РЕЈТИНГ И МАЛКУ ПАРИ
разговор со милица шперовиќ - рибарски, уметнички директор на фестивалот на класична музика во битола

Периодика: Вечер Датум: 13.10.1998

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
НОВА НАДЕЖНА ГЕНЕРАЦИЈА
по концертот на млади уметници на „интерфест 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.10.1998