Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОБМИСЛЕНО, СИГУРНО, КРЕАТИВНО
за концертот на македонската филхармонија, диригент вјачеслав блинов, солист фредерик пеласи - виолина

Периодика: Вечер Датум: 27.12.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗА СЕКОГО ПО НЕШТО!
концертна хроника

Периодика: Вечер Датум: 24.12.1995

Автор: К. Шурбановски Категорија: критика
НОЌ ЗА ПАМЕТЕЊЕ
ПОСТ Т -ФЕСТУМ.

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.12.1995

Автор: Љупчо Јолевски Категорија: критика
ТОПОТОТ НА ДИВИТЕ КОЊИ
ролингстоунс

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.12.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОЛНОКРВНА КОНЦЕРТНА СЕАНСА
кон концертот на виолинистит леонид пејсахов и пијанистката надежда пожарицкаја, салон 91.19 скопје

Периодика: Вечер Датум: 20.12.1995

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ПРЕЦИЗНО И ОСМИСЛЕНО
кон свечениот концерт по повод 50 годишниот јубилеј на МБУЦ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.12.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОМЕДИЈА ВО ЕДЕН ЧИН
за „промоцијата“ на „мјузиклот“ „страста доаѓа на крај“ од борис танасков

Периодика: Вечер Датум: 13.12.1995

Автор: Љупчо Јолевски Категорија: критика
ВИНОЖИТО НАД МАТНАТА ВОДА
АНАСТАСИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.12.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗВЕДУВАЧКА КОНЦЕНТРАЦИЈА
за свечениот концерт на македонската филхармонија, диригент вероника дударова, солист на виолина михајло куфојанакис

Периодика: Вечер Датум: 29.11.1995

Автор: Љупчо Јолевски Категорија: критика
ХИМНА ЗА НЕА
притендерс

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.11.1995

Автор: К. Шурбановски Категорија: критика
(ШЕЕСЕТ И ) ЕДНА ЖЕШКА МИНУТА
ред хот чили пеперс

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.11.1995

Автор: Љупчо Јолевски Категорија: критика
НАПРАВЕНО ВО РАЈОТ
квин

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.11.1995

Автор: Кирил Темков Категорија: критика
МОДЕРНИСТИЧКА КОРЕСПОДЕНТНОСТ НА МЛАДОСТА
гостувања

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.11.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСПЕШНА КОНЦЕРТНА СЕАНСА
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на жан ив годен, солист маја шутевска - пијано

Периодика: Вечер Датум: 15.11.1995