Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПИЈАНИСТ ОД ВОНРЕДНА КЛАСА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ПИЈАНИСТОТ ВИКТОР ЧУЧКОВ ОД НР БУГАРИЈА

Периодика: Вечер Датум: 24.12.1990

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
АНГЛИСКА ПРОВИНЦИЈА
КОНЦЕРТ НА ЊУ МОДЕЛ АРМИ ВО АМСТЕРДАМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.12.1990

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕДОЗРЕАНО… НЕДООФОРМЕНО… КОНТРАВЕРЗНО
ЗА ПОСЛЕДНАТА ОБНОВА НА ОПЕРАТА КАРМЕН ОД ЖОРЖ БИЗЕ ВО МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Периодика: Вечер Датум: 20.12.1990

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕИЗБАЛАНСИРАНИ РЕЗУЛТАТИ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ТРИОТО СИМОНУТИ ВО САЛОНОТ 19,19

Периодика: Вечер Датум: 13.12.1990

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕКАВИЧНО ОСВОЕНА ПУБЛИКА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ ИШТВАН РЕМЕР, ДИРИГЕНТ ТАДЕУШ КОЗЛОВСКИ

Периодика: Вечер Датум: 10.12.1990

Автор: В.Педевски Категорија: критика
РАЗБУДИ СЕ
ПО КОНЦЕРТОТ НА МИЗАР ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.11.1990

Автор: Оливер Белопета Категорија: критика
ЖЕСТОК И СЛАВЕН
НИЛ ЈАНГ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.11.1990

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕНЗИБИЛЕН РАФИНИРАН ШАРМ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ГУДАЧКИОТ КВАРТЕТ ЛУДВИГ ОД ПАРИЗ

Периодика: Вечер Датум: 13.11.1990

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВО ПОСТАВАНГАРДНИТЕ ВОДИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.11.1990

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
ПОРТРЕТНА МАНИФЕСТАЦИЈА
ПО ТРИНАЕСЕТТИТЕ ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.11.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
РОМАНТИЧЕН НЕМИР

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.10.1990

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
БОГАТА ИМАГИНАЦИЈА
КОН НАЈНОВАТА ПРЕМИЕРА НА БАЛЕТОТ ПРИ МНТ-РАСПУЧИН ИЛИ АГОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.10.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ПУЛСИРАЧКА ЕНЕРГИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1990

Автор: Оливер Белопета Категорија: критика
МУЗИКА ЗА НОВАТА ДЕКАДА
ЏЕЗИ БИ И СОУЛ ТУ СОУЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.09.1990