Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РАЗНИШАНА ТРАДИЦИЈА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА БЕЊАМИН ШАВЕР НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Вечер Датум: 28.12.1989

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛНИ ДРАМСКИ РЕШЕНИЈА
ФАНТАСТИЧНА СИМФОНИЈА ОД Х.БЕРЛИОЗ ВО ИЗВЕДБА НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ДИРИГЕНТ ПАВЛЕ ДЕШПАЉ

Периодика: Вечер Датум: 20.12.1989

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧЕСТА Е СПАСЕНА
ЗА ЈУБИЛЕЈНИОТ КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Вечер Датум: 14.12.1989

Автор: Христо Петрески Категорија: критика
КВАЛИТЕТНИТЕ МУЗИЧАРИ БЕГААТ ОД СКОПЈЕ
РАЗГОВОР СО ПОВОД: РУМЕН ДИМИТРИЕВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.11.1989

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ТРИБИНА – ОПАТИЈА 88
ТРИБИНА НА ЈУГОСЛОВЕНСКОТО МУЗИЧКО ТВОРЕШТВО - 1988

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 16.11.1989

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОБМИСЛЕН ПИЈАНИЗАМ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАРИЈАН ПИВКА НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Вечер Датум: 10.11.1989

Автор: Веселинка Бабамова Категорија: критика
ДЕВАЛВИРАНИ ВРЕДНОСТИ
КОН ОПЕРАТА БРАЗДА ОД БЛАГОЈ ТРАЈКОВ ИЗВЕДБА НА ОПЕРАТА ПРИ МНТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.11.1989

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НА КРИЛЈАТА НА БЕЛИОТ КОЊ
ЗА ПРАИЗВЕДБАТА НА БРАЗДА НА БЛАГОЈ ТРАЈКОВ ВО РЕЖИЈА НА БРАНКО СТАВРЕВ

Периодика: Вечер Датум: 30.10.1989

Автор: Велибор Педевски Категорија: интервју
ГО МРАЗАМ СТУДИОТО
РАЗГОВОР СО БИЛ ЛАСВЕЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.10.1989

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПИЈАНИСТ СО ПЕДИГРЕ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА РОНАН О’ХОРА ВО УМЕТНИЧКАТА ГАЛЕРИЈА ВО СКОПЈЕ

Периодика: Вечер Датум: 20.10.1989

Автор: П. Станоески Категорија: критика
ЦИТАТИ НА ШЛАГЕРСКИ ТЕМИ
МАКФЕСТ 89

Периодика: Вечер Датум: 17.10.1989

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СВЕЧЕНО… ДОЖИВЕАНО…
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА СО ЈОВАН КОЛУНЏИЈА ПОД ДИРИГЕНТСТВО НА ПАВЛЕ ДЕШПАЉ

Периодика: Вечер Датум: 12.10.1989

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИСТИНСКА УМЕТНИЧКА СЕАНСА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА АМЕРИКАНСКОТО ДУО ВО УМЕТНИЧКАТА ГАЛЕРИЈА

Периодика: Вечер Датум: 06.10.1989

Автор: О.Б. Категорија: критика
ТРИУМФ ВО ЗАГРЕБ
ЛЕБ И СОЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.10.1989