Автор: Петар Станоевски Категорија: критика
МЕГАЛОМАНСКИ ТУРНЕИ И КОНЦЕРТИ
ШТО СЕ СЛУЧУВАШЕ НА РОК И ПОП СЦЕНАТА

Периодика: Вечер Датум: 31.12.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВО ЕДЕН ЗДИВ
ПИЈАНО РЕЦИТАЛ НА ИВАН МЕЛЕШ ВО САЛОН 19.19

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.12.1988

Автор: О. Белопета Категорија: критика
ЗАЧЕКОРУВАЊЕ ВО ЗРЕЛОСТА
КОНЦЕРТ НА КАЛИОПИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.12.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
КРЕАТИВНО ЗРЕЕЊЕ
НАСТАП НА ВИОЛИНИСТОТ МИХАЈЛО КУФОЈАНАКИС

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.12.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
МЕДИТЕРАНСКИ СЕНЗИБИЛИТЕТ
РЕЦИТАЛ НА ПИЈАНИСТОТ ЗОРАН ЈАНЧИЌ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.12.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УВЕРЛИВИ ТОЛКУВАЊА
НАСТАП НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.12.1988

Автор: В.Педевски Категорија: критика
ЗУРЛА ПИШТИ ТАПАН ЧУКА
ПО КОНЦЕРТОТ НА МИЗАР ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.11.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ДОПАДЛИВИ РЕШЕНИЈА
КОН ИЗВЕДБАТА НА ОПЕРАТА ЉУБОВНА НАПИВКА ОД ГАЕТАНО ДОНИЦЕТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.11.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БЕЗ БЛЕСОК И НАБОЈ

Периодика: Вечер Датум: 22.11.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВИ ДЕТАЛИ
НАСТАП НА СОВЕТСКИОТ ПИЈАНИСТ ЛЕВ ВЛАСЕНКО

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.11.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МОЖЕ ЛИ ПОИНАКУ?
КОНЦЕРТИТЕ И ГРАДОТ.

Периодика: Вечер Датум: 11.11.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ПОЛЕТ И СВЕЖИНА
ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.11.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ЗРЕЛА УМЕТНИЧКА ИГРА
НАСТАП НА СОВЕТСКИТЕ МУЗИЧАРИ АЛЕКСАНДАР РУДИН И ВЛАДИМИР СКАНАВИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.10.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
СПОКОЕН СЕНЗИБИЛИТЕТ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ ВЛАДИМИР КРПАН, ПИЈАНО, ДИРИГЕНТ ПАВЛЕ ДЕШПАЉ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1988