Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
СПЕЦИФИЧНА ОБОЕНОСТ
КОНЦЕРТ НА ЗОРАН ДИМИТРОВСКИ, ВИОЛИНА, ВЕСНА ПЕТРУШЕВСКА-ЈАКИМОВСКА, ПИЈАНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.12.1987

Автор: Александар Папеш Категорија: критика
ПОЧЕТОК ШТО ВЕТУВА
ЗА РЕЦИТАЛОТ НА МЛАДАТА ПИЈАНИСТКА СНЕЖАНА ВАСИЛОВА-ФИЛИЦИН ВО САЛОНОТ 19,19

Периодика: Вечер Датум: 24.12.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОДЛИЧНА ДИРИГЕНТСКА ПОСТАПКА
ЗА НАСТАПОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, ДИРИГЕНТ ПАВЛЕ ДЕШПАЉ, СОЛИСТКА ЏЕЈН КУП-ПИЈАНО

Периодика: Вечер Датум: 21.12.1987

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
СВЕЖИ ЕЛЕМЕНТИ
РЕЦИТАЛ НА АЛЕКСАНДРА РОМАНИЌ ПИЈАНО, САРАЕВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.12.1987

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УСПЕШНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.12.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВРВНА УМЕТНОСТ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА СОВЕТСКИОТ ВИОЛИНИСТ ЕДУАРД ГРАЧ ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА АЛА МАЛОЛЕТКОВА

Периодика: Вечер Датум: 14.12.1987

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ГРОМОГЛАСЕН НАСТАП

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.12.1987

Автор: Цветанка Зојчевска Категорија: критика
ДОМИНАНТНИТЕ ВЕЛАТ ЗБОГУМ
ШТО ТОЛКУ ГО ОГОРЧИ Д-Р ТОМА ПРОШЕВ ВО ОПЕРАТА НА МНТ?

Периодика: Вечер Датум: 05.12.1987

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
МУЗИКА И ЗАЕДНИШТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.12.1987

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
КРЕАТИВЕН ПОТТИК
РЕЦИТАЛ НА ПИЈАНИСТОТ ТОДОР СВЕТИЕВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.11.1987

Автор: Ц. Зојчевска Категорија: критика
ДОЈДОВ ДА РАБОТАМ
СРЕДБА СО ТАДЕУШ КОЗЛОВСКИ, НОВ ДИРИГЕНТ ВО ОПЕРАТА НА МНТ

Периодика: Вечер Датум: 26.11.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕАТРАКТИВЕН ЈАВЕН НАСТАП
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ТАНЦОВИОТ ОРКЕСТАР НА РТВ - СКОПЈЕ, ДИРИГЕНТИ ВОИСЛАВ СИМИЌ И АЛЕКСАНДА ЏАМБАЗОВ

Периодика: Вечер Датум: 24.11.1987

Автор: О.Б. Категорија: критика
БЕЗ ОПТИМИЗАМ
РОК КОНЦЕРТ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.11.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСЕКОЈДНЕВЕН ПРОЕКТ
ЗА ИЗВЕДБАТА НА ОРАТОРИУМОТ МИР НА ЗЕМЈАТА ОД Д-Р- ТОМА ПРОШЕВ

Периодика: Вечер Датум: 19.11.1987