Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРЕСУДЕН ФАКТОР – ВРЕМЕТО
ЗА ИЗВЕДБАТА НА ВЕРДИЕВИОТ РЕКВИЕМ НА СЦЕНАТА НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА КУЌА

Периодика: Вечер Датум: 30.12.1986

Автор: Ц. Зојчевска Категорија: критика
ЈУБИЛЕЈ ВО ЗНАКОТ НА МУЗИКАТА

Периодика: Вечер Датум: 25.12.1986

Автор: Фидан Јакоски Категорија: интервју
ВО МУЗИКАТА НЕМА ЕРЕС

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.12.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УРНЕБЕСНА ПРЕТСТАВА
ЗА КАРМЕН СО ГОСТИ ОД БОЉШИЈ ТЕАТАРОТ ОД МОСКВА

Периодика: Вечер Датум: 18.11.1986

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ВО ЕДЕН ЗДИВ
КОН КОНЦЕРТОТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА РТВ СКОПЈЕ, ДИРИГЕНТ ПЕТАР ЈОСИФОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.10.1986

Автор: С. Ѓуровска Категорија: интервју
ОД ИЗВОРИТЕ НА ЦРКОВНАТА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.10.1986

Автор: Л.Мазова Категорија: критика
ОД ПАЗУВИТЕ НА ЛЕГЕНДИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.10.1986

Автор: Татјана Петковска Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВА ЦЕЛИНА
КОН ИЗВЕДБАТА НА КАРМИНА КРЛЕЖИЈАНА СО АНСАМБЛОТ НА БАЛЕТОТ ПРИ ХНК ВО ЗАГРЕБ ВО МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.10.1986

Автор: Д.Николески Категорија: критика
ОРИГИНАЛЕН ШОПЕН

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.1986

Автор: д-р Драгослав Ортаков Категорија: есеј
КОНСТАНТНА МЕЛОДИСКА ФЛЕКСИЈА
ЦРКОВНОТО ПЕЕЊЕ ВО КЛИМЕНТОВАТА ШКОЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.09.1986

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
ВРВНО МАЈСТОРСТВО
КОН НАСТАПОТ НА МОСКОВСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.09.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МАЈСТОРСТВО НА СВЕТСКО РАМНИШТЕ
ЗА ГОСТУВАЊЕТО НА СИМФОНИСКИОТ ОРКЕСТАР НА МОСКОВСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО МАКЕДОНСКИТО НАРОДЕН ТЕАТАР ВО СКОПЈЕ

Периодика: Вечер Датум: 03.09.1986

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНА СРЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1986

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
НА ВИСОКО РАМНИШТЕ
КОН КОНЦЕРТОТ НА КСЕНИЈА ЈАНКОВИЌ-ВИОЛОНЧЕЛО ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА НАДА КЕЦМАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.08.1986