Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
НЕКОГАШ ПОРАНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.12.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗРЕЛА МЛАДОСТ

Периодика: Вечер Датум: 20.12.1985

Автор: Благој Ангеловски Категорија: критика
ПРИЈАТНА ЏЕЗ ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.12.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРИ РАЗЛИЧНИ ВРЕДНОСТИ

Периодика: Вечер Датум: 21.11.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НОВИ ИСПОЛНУВАЧКИ ВИЗУРИ

Периодика: Вечер Датум: 13.11.1985

Автор: Оливер Белопета Категорија: критика
НОВА И УБАВА ПЕРСПЕКТИВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.11.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СВОЕВИДНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Вечер Датум: 08.11.1985

Автор: Б. Ангеловски Категорија: критика
МОСКОВСКИТЕ ВИРТУОЗИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.10.1985

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ПОЧЕТОК НА НОВА ТРАДИЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.10.1985

Автор: Елка Порента Категорија: критика
ПОДЕЛЕНА ЕСЕН – ПОЛОВИЧНИ РЕЗУЛТАТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.10.1985

Автор: Благој Ангеловски Категорија: критика
НЕНАДМИНАТ БАХ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.10.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОРЕКТНО … СТЕРЕОТИПНО

Периодика: Вечер Датум: 18.10.1985

Автор: / Категорија: критика
ОХРИДСКО УЖИВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.10.1985

Автор: Благој Ангеловски Категорија: критика
ХОМОГЕНА ОРКЕСТАРСКА ЦЕЛИНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.1985