Автор: Драгослав Ортаков Категорија: Осврт
ФОЛКЛОРОТ И УМЕТНИЧКОТО ТВОРЕШТВО ДО 1945 ГОДИНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.12.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ПРЕКРАСНИ ДИРИГЕНТСКИ ГРАДАЦИИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.12.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ПОДИУМ НА МЛАДИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.12.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИСОК ПРОФЕСИОНАЛЕН ОДНОС

Периодика: Вечер Датум: 26.12.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
СЕКОЈА ИЗВЕДБА ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.12.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДВЕ ВЕЧЕРИ СО СОЛИСТИ НА ДУВАЧКИ ИНСТРУМЕНТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.12.1980

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РЕНЕСАНСА НА СТАРАТА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.12.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕЗАБОРАВЕН НАСТАП СО ОРГУЛИ НА ДОКУЗОВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.11.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСПЕШЕН ПОДИУМ НА МЛАДИТЕ

Периодика: Вечер Датум: 27.11.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО ПЕРСПЕКТИВИ ЗА РАСТЕЖ

Периодика: Вечер Датум: 25.11.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО ПОЛНА ПАРЕА

Периодика: Вечер Датум: 25.11.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ОДУШЕВЕНА МЛАДА ПУБЛИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.11.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРВПАТ СО ЗВУКОТ НА ОРГУЛИТЕ

Периодика: Вечер Датум: 19.11.1980

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: Осврт
СПЕКТАКЛОТ СЕ ВИКАШЕ ШИРИНГ И ВЕДЕР РИПОРТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.11.1980