Автор: Димитрија Бужаровски Категорија: Осврт
КАКО ДО РАБОТНИОТ ЧОВЕК?

Периодика: Вечер Датум: 27.04.1974

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
ДОБРИ ВЕТУВАЊА НА МЛАДИТЕ БАЛЕРИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.12.1973

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА ЕДЕН ГОЛЕМ УМЕТНИК

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.12.1973

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: Осврт
ПАК ИСТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.12.1973

Автор: Коста Поповски Категорија: критика
ОТКРИВ НОВ МУЗИЧКИ СВЕТ

Периодика: Вечер Датум: 21.12.1973

Автор: Лилјана Мазова Категорија: интервју
УМЕТНИКОТ ЕДИНСТВЕН КРЕАТОР НА ПРОГРАМСКАТА ПОЛИТИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.12.1973

Автор: Ѓорѓе Шаулев Категорија: критика
ОПЕРСКА КУЌА СО НЕСЕКОЈДНЕВНИ РЕКОРДИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.12.1973

Автор: Петре Бакевски Категорија: интервју
ГЛУВОСТА ЗА „ИЛИНДЕН“

Периодика: Вечер Датум: 18.12.1973

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
УБАВО КОНЦЕРТНО МАТИНЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.12.1973

Автор: Бранко Каракаш Категорија: Осврт
КАДЕ ОДИ НАШАТА ЗАБАВНА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.12.1973

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
ДВЕ ИМИЊА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.12.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОБУДЕНИ ИНТЕРЕСИРАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.11.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: Осврт
ВО ЗНАКОТ НА ПОБЕДНИЧКИОТ ТВОРЕЧКИ ДУХ. СКОПЈЕ 73

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.11.1973

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАЛА СРЕДБА НА ЏЕЗ КРЕАТОРИТЕ. „ЊУПОРТ БЕЛГРАД ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ 73“

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.11.1973