Автор: Тихо Титизов Категорија: критика
БАЛЕТСКА КОМПОЗИЦИЈА ОД ВРВНА ВРЕДНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.12.1967

Автор: С. М. Категорија: критика
ТРИУМФАЛЕН КОНЦЕРТ НА АНА ЛИПША-ТОФОВИЌ

Периодика: Вечер Датум: 21.12.1967

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МОЦАРТОВА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.11.1967

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
ПО ПОВОД НАПИСОТ „АНТИТРАДИЦИОНАЛНО И ИЗМЕСТЕНО“

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.11.1967

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДОБРА ИДЕЈА БЕЗ СООДВЕТНА РЕАЛИЗАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.11.1967

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АНТИТРАДИЦИОНАЛНО И – ИЗМЕСТЕНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.10.1967

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РЕДОК УМЕТНИЧКИ НАСТАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.10.1967

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КАПИТЕ ДОЛУ ПРЕД БИРОКРАТСКИТЕ РАМНОДУШНОСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.1967

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНРЕДНА ПИЈАНИСТКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.10.1967

Автор: Н.Н. Категорија: критика
НОВА КОРЕОГРАФИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.09.1967

Автор: Т. Ш. Категорија: Осврт
СУПЕРЛАТИВИ ЗА НАШИТЕ МУЗИЧАРИ

Периодика: Вечер Датум: 18.06.1967

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
ВИСОКО РЕПРОДУКТИВНО НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.06.1967

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: Осврт
ДУРИ И „РЕВОЛВЕРСКИ ИСТРЕЛИ“

Периодика: Вечер Датум: 20.05.1967

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
ПОД ЗНАК НА РТФ И ТОМА ПРОШЕВ

Периодика: Вечер Датум: 15.05.1967