Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВЕРОДОСТОЈНА И КОМПАКТНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.03.1969

Автор: Ѓоко Гергиев Категорија: критика
НАСТАПОТ НА ЏУН РИЧМОНД

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.12.1960

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НАСТАП НА ДИРИГЕНТОТ ВАНЧО ЧАВДАРСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.12.1960

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
РЕЦИТАЛ HA ХАЛИНА ЧЕРНИ-СТЕФАЊСКА

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 14.12.1960

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРЕТ КАМЕРЕН КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА НРМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.12.1960

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
ПРЕМИЕРА HA ОПЕРАТА „АНАЛФАБЕТ” ОД ИВО ЛОТКА-КАЛИНСКИ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 24.11.1960

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ НА ИГОР ОЈСТРАХ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 23.11.1960

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРВ ПРЕТПЛАТНИЧКИ КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА НРМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.10.1960

Автор: Д. Д. Категорија: критика
УСПЕШЕН ДЕБИ НА ДИРИГЕНТОТ МИХАЈЛО НИКОЛОВСКИ И ПИЈАНИСТКАТА ЈАСМИНКА ЧАКАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.10.1960

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
СЛОВЕНЕЧКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО СКОПЈЕ

Периодика: „Културен живот", Датум: 01.10.1960

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НАСТАП НА НЕЛИ СКОЉНИКОВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.09.1960

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
РЕЦИТАЛ HA ВИОЛИНИСТКАТА НЕЛИ ШКОЉНИКОВА

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 24.09.1960