Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
ПРЕМИЕРА НА ВЕРДИЕВИОТ „ОТЕЛО“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 29.11.1958

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ХОРОТ НА РАДИО БЕЛГРАД

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 16.11.1958

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
ДУШКО СКОВРАН ПРЕД КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА ФИЛХАРМОНИЈАТА

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 01.11.1958

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ВО ДУХОТ НА ПОЛЕТОТ И МЛАДОСТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.10.1958

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„ТРАВИЈАТА“ ПОД ДИРИГЕНТСТВОТО НА АНГЕЛ ШУРЕВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.10.1958

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ДЕБИ НА ГОГО КОСТОСКИ ВО СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.10.1958

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ВИОЛИНИСТОТ ИГОР ОЗИМ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 06.10.1958

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ВИРТУОЗНОСТА НА МАЈКЛ РАБИН

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.10.1958

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
АНГЕЛ ШУРЕВ ПРВ ПАТ ЗАД ПУЛТОТ ВО „ЛУЧИЈА ДИ ЛАМЕРМУР”

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 01.10.1958

Автор: Васил Хаџиманов Категорија: друго
ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС НА МУЗИЧКИ ФОЛКЛОРИСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.09.1958

Автор: Васил Хаџиманов Категорија: друго
ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС НА МУЗИЧКИТЕ ФОЛКЛОРИСТИ ВО ЛИЕЖ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.08.1958

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
ФЕСТИВАЛ НА АМАТЕРСКИТЕ ОРКЕСТРИ НА ЈУГОСЛАВИЈА ВО ОХРИД

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 19.07.1958

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
ПРЕМИЕРА НА БАЛЕТОТ „ЛАБИН И ДОЈРАНА” ОД ТРАЈКО ПРОКОПИЕВ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 11.06.1958

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
ПРВА ИЗВЕДБА НА IV БЕТОВЕНОВА СИМФОНИЈА

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 02.06.1958