Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
МОЦАРТОВИОТ “РЕКВИЕМ” ВО ИЗВЕДБА НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА И ОПЕРСКИОТ ХОР

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.12.1956

Автор: Тодор Скаловски Категорија: друго
КОНЦЕРТНА ВЕЧЕР НА МАКЕДОНСКАТА КАМЕРНА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.12.1956

Автор: Емил Фрелих Категорија: критика
ОПЕРЕТАТА И НЕЈЗИНОТО КУЛТУРНО ЗНАЧЕЊЕ– пред прикажувањето на првата оперета во Скопје

Периодика: Разгледи Датум: 18.11.1956

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
ЖИЗЕЛА И ШТРАУСИЈАДА–ПРВА ПРЕМИЕРА НА СКОПСКИОТ БАЛЕТ

Периодика: Разгледи Датум: 17.11.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ВТОР КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО ОВАА СЕЗОНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.10.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА РОМАНСКИ ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЛ „БАРБУ ЛАУТАРУ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.10.1956

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ НА АНА ЛИПША

Периодика: Разгледи Датум: 21.10.1956

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ДАВИД ОЈСТРАХ

Периодика: Разгледи Датум: 21.10.1956

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
„БАРБУ ЛАУТАРУ” ВО СКОПЈЕ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 20.10.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ТРИ ГОСТУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.10.1956

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Разгледи Датум: 07.10.1956

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
ЛУЧИЈА ДИ ЛАМЕРМУР – ПРЕМИЕРА НА СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Разгледи Датум: 04.10.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
СO БЕТОВЕНОВАТА „ЕРОИКА“ СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ЈА ЗАПОЧНА КОНЦЕРТНАТА СЕЗОНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.10.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
НЕИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.09.1956