Автор: Кирил Македонски Категорија: критика
„МАКЕДОНСКА ПОВЕСТ”

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.06.1953

Автор: Кирил Македонски Категорија: критика
СЕДМИОТ КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.05.1953

Автор: Кирил Македонски Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВНА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.04.1953

Автор: Кирил Македонски Категорија: критика
ЧЕТВРТИОТ КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.02.1953

Автор: Кирил Македонски Категорија: критика
ЕНЦО СЕРИНИ НА СКОПСКА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.01.1953

Автор: Живко Фирфов Категорија: критика
ОМАСОВУВАЊЕТО НА НАРОДНАТА СВИРКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.01.1953

Автор: Кирил Македонски Категорија: критика
РИГОЛЕТО – ТРЕТА ПРЕМИЕРА НА СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.01.1953

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
КОНЦЕРТНИОТ ЖИВОТ ВО ИЗМИНАТАТА 52

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.01.1953